Image
Top
Navigation

  Nieuws

  Nieuws

  GrownDowntown winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017

  Tijdens het drukbezochte congres Buildin'Green werd door VHG directeur Egbert Roozen op 2 februari de winnaar bekend gemaakt van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2017. GrownDowntown sleepte met hun project Joolz Amsterdam de eerste plek in de wacht.

  Drie innovatief aangelegde kassen in bedrijfspand

  GrownDownTown won de wedstrijd met de drie inspirerende, innovatief aangelegde kassen in het bedrijfspand van Joolz in Amsterdam Noord.

  Joolz Amsterdam

  Het oordeel van de jury luidde: ‘De samenwerking tussen opdrachtgever, binnenhuisarchitect en groenondernemer heeft geleid tot een hippe groene werkplek in een oude fabriekshal op een non-locatie. De drie groene kassen, de innovatieve, duurzame watervoorziening en de ruimte voor het experiment in het gehele groenproject maken het een prachtig voorbeeld van interieurbeplanting 2.0. Zeker als je beseft hoe groot de uitdaging is om zulke hoge beplanting vanaf zo’n lastige ondergrond te laten groeien. “Als binnengroen hier kan, kan het overal”, concludeert een jurylid. Dit project is zeer inspirerend en vormt een stimulans voor een gedurfde groene inrichting van alle gebouwen die nu en in de toekomst om een herbestemming vragen!'

  De winnaar laat daarnaast óók zien dat het ‘werkt’ om sterk buiten de gebaande paden te denken. GrownDownTown toont het lef om te experimenteren (en te leren) en geeft daarmee de gehele sector een impuls om echt te innoveren. 

  Al in de ontwerpfase waren de gebruikers betrokken bij het project. Dit geldt ook voor de beide andere genomineerde projecten Lely Campus in Maassluis door Van Ginkel Interieurbeplanting B.Ven AQUARadius in Hoofddorp door Roessink Interieurbeplanting.

  Aqua Radius: Roessink Interieurbeplanting

   

  Lely Campus Maassluis: Van Ginkel Interieurbeplanting

   

  Bron: VHG.


  Opmerking toevoegen

  Reageer hieronder op de content of neem contact op met de website beheerders

  Vraag: Schrijf cijfer drie.
  Je antwoord:
  Dit is
  Realisatie door Four Digits op basis van Plone.